Övernattar i stuga vid öninge camping.

bilder tog jag från google.



Kolmården.




på båten.

Kom nyss till båten. Har ju en hytt så vi kan sova natten. Och snart blir det mat på stående bord.



I bilen.

vet ju inte var vi är på väg, men iallafall är vi nånstans mellan där jag bor och åbo. Båten till sverige åker klockan 20.15 ikväll, så då borde vi vara där! :D 



Packat och klart!

nu har jag packat klart väskan tills imorgon, åker iväg ungefär 9 på morgonen. Köpte som ni ser även fridas sommarspecial så jag har lite att läsa :D



Fixar

har mycket att göra nu före resan, åker ju på fredag! Idag har jag och mamma strykit kläder och tvättat hunden. sen så ska jag snart börja fixa tidsinställda till er till nästa vecka, så ni får veta lite vad som händer om dagarna ;) Men iallafall, ska äta nu så.
 
gammal bild på hunden



Musik tips?

Nu behöver jag lite tips på bra musik. köpte från stan en ny mp3 spelare och ska ladda den med musik. Tipsa på nu! :D



Åker till kälviä snart.




Vilken skola det blir i nästa år.




Bilderna från ridlägret.

Tyvärr kommer jag inte att sätta in bilder från ridlägret hit på bloggen, orsaken till det är att bilder på djur blir ofta stulna, även fast man skriver namnet på dem och så, och jag vill verkligen inte hitta mina häst bilder nån annanstans, så de e orsaken. Ni som har mig som kompis på facebook kan ju kolla in dem där senare idag, har inte haft tid att sätta in dem ennu.

Sen så har jag igen planer inför morgon dagen, ska igen iväg till kälviä och hälsa på emma och lite andra människor, två nätter igen. Vill ju träffa dem i den här månaden och ifall det inte vore nu så skulle jag inte hinna träffa dem alls, först sen då jag är hemma från svreige men då har Heikki (emmas pojkvän) åkt till Canada i en månad! Inte illa det inte, men jaa. Så då ska jag dit. Ska senare idag försöka fixa videoinlägget och avslöja vilken skola det blev ;) ifall det inte blir video så skriver jag ett inlägg om det, men det återstår att se. 
 
Sen så får ni ursäkta mig för stavfel och sånt, har sovit dåligt inatt, bara fem timmar, så de kanske inte blir så bra dehär, men jag bloggar ju iallafall, så de e bra :D hahah. men nu ska jag lyfta röven ur sängen och hitta på nånting annat att göra x) 



Glad midsommar alla!

Bloggar mera när jag vaknar! :D



Snabbt inlägg bara.

kom hem ikväll vid en tio  tiden och sen dess har mamma maserat mina axlar och så har jag kollat tv och lite annat kul. Kan säga att det har varit en rolig ridläger. Har lärt mig mycket nya saker och så. Imorgon ska jag tömma kameran och så ska jag kolla igenom lite bilder och sånt, kanske slänger in några hit med. Sen ska jag försöka göra en videoblogg om vilken skola det blev ;) hahah :D men de ser vi när jag hinner :) Men hejdå, bloggar mera imorgon då jag har tid :D 



Dag 7 – Mitt favoritprogram – och varför.

vet faktist inte vad det är jag gillar med den, men fastnade vid glee redan första gången jag såg det, haha ;)



Dag 6 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.




Dag 5 – En bild på ett ställe jag vart på.

i paris för en år sen ungefär



Dag 4 – Bild på mig och min bästa vän.

ursäkta min fina grimas..



Min favorithäst från ifjol




Tidsinställd




Dag 3 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

syns på dem redan, är helt sneda och så. usch för det..



Dag 2– Det vill jag göra före jag dör.




Dagsprogrammet på ridlägret!




Dag 1 – Min favorit årstid och varför.




Plockade ihop en liten lista

Kommer att göra en tidsinställd inlägg varje dag jag är borta nu, vissa dagar har två. Men iallafall så tar jag en lista så jag kommer på nånting. så fixar en dag för varje dag jag är borta. här är listan så ni vet vad som väntar ;)

Dag 1 – Min favorit årstid och varför.
Dag 2– Det vill jag göra före jag dör.
Dag 3 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 4 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 5 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 6 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 7 – Mitt favoritprogram – och varför.




Vädret inför ridlägret.

så säger foreca att vädret blir:
och yr.no så:



Packat klart

röda väskan innehåller alla ridsaker och blåa alla kläder och annat kul :)



Nu är jag




---->




Köpte nya skor.

Nu är det bevisat igen, man behöver inte gå in i skobutiker för att hitta skor. Köpte mina från prisma, och jag tycker de var otroligt fina. Av märket hummel och kostade ungefär 20 €, så inte dyra heller. Några bilder på dem.



Svar på kommentar!

Svar: Jag fotar oftast mina bilder med min Nikon D5100 systemkamera, otroligt bra kamera änligt mig. Sen ägen jag även en sony a200 ellder a220 minns faktist inte, länge sen jag använt den så ;)
Jag har direkt inga tips som jag kan hjälpa er med igentligen. Men ni som är intresserad av att fotografera, tänk efter vad det är ni gillar att fota. Själv brinner jag för att fota närbilder såsom blommor och sånt, de tycker jag är otroligt roligt och därför lägger jag ner tid för det. När jag måste fota människor blir jag uttråkad, för det gillar jag inte. Så en bra tips är att fota det man tycket om. Sen är det nog bara att testa sig fram på olika instälningar, olika vinklar, olika ljusvinklar och sånt. Man lär sig inte om man inte testar. Själv har jag fotat nu i 5 år med systemkamera. När jag fick den i handen för första gången kan jag säga att jag inte kunde nånting! Men nu är jag glad över att jag orkat fota och hålla på, man lär sig. Så Lina, och även alla andra, ha tålamod och fota det ni gillar, ni lär er till slut!

Ni som undrar över nånting mera så fråga på! 

Sen passar jag även på att skriva att jag inte redigerar mina bilder, inte färgen, ingenting! Det jag gör är att sätta in copy texten på bilderna, inget annat! :)



Sommar



Fotade av: Nina (jag)
Kamera: Nikon D5100
Objektiv: Nikkor 18-55



Idag har vi grillat!

Mycket goda hönsbitar i olika marinader! Nam:D




Liten snabb inlägg.




Dagens Outfit

allt från gina tricot :D
(ursäkta råddig rum. håller ju på att fixa om här så :D)



dålig uppdatering, förlåt mig

kommer vara aningen lungtare här på bloggen nu under sommaren iallafall. kommer nog blogga, men bara då jag hinner. 

Åkte ju iväg till emmas i måndas och kom hem idag. Fick två oförglömliga kvällar i Kälviä tillsammans med nya människor, men det är bra med nya bekantskap :) Sen lovade jag mig att åka skoter dit nån dag, så de ska man göra, tror det blir fler en bara en gång också men :D men de va kul så. 

Sen åker jag iväg på ridläger snart, därifrån uppdaterar jag inget, det är om ungefär en veckan.

Sen då jag kom hem från emmas tidigare idag har jag myblerat om i rymmet och plockat ut en massa skit saker härifrån. är inte klar ännu. sätter bilder sen då de börjar närma sig.



VECKANS BLOGG!

Den sista veckans blogg vinnaren uppe! Kommer inte starta nån ny omgång nu mera. :D kanske senare igen :)



Grundskolan slut och nya äventyr väntar.

Som ni alla vet gick jag ut nian igår. Sorglit men sant. Har haft en otroligt rolig tidi högstadiet, nya vänner, mycket skratt och även lite sura miner. Vissa personer kommer jag nog alldrig att glömma. Det är ni som fått mig att orka, det är ni som fått mig skratta och ni har alltid funnits där för mig, fast jag inte berättar allt till er. Ibland har vi varit osams och typ hatat varandra men alltid har det gått att lösa. Det är det som kallas äkta vänner, såna som ibland försvinner, men orkar inte hålla sig ifrån fast hur arg man blir, alltid blir man kompisar igen. Vissa tycker att man inte är äkta vänner om man bråkar mycket, men det hör till oss människor. Vi kan inte alltid vara sams, ibland måste man även bråka. Så fast jag ibland har varit jätte arga på er, betyder det inte att jag inte skulle älska er, verkligen inte, tvärtom. Ni ska veta att fast vi kanske inte träffas lika ofta mera, så kommer jag alltid att minnas er som nånting positivt i mitt liv, någonting jag älskar. Ni är så värdefulla alla tjejer så ni vet inte. Jag hoppas ni får det bra i era nya skolor ni som gått ut nian och andra en bra fortsättning i högstadiet och att ni tar hand om era liv. Vi måste se till att träffas även i fortsättningen, verkligen. Jag dör om jag alldrig ser er mera, så då ni har en passlig ledig dag, våga ringa mig! jag vill träffa er, jag lovar. Jag älskar er sötungar och så ser vi till att vi träffas snart igen! ♥

Jag har haft mycket att tänka på nu i slutet av högstadiet. Nu på sommarlovet ska jag ta och rensa huvudet och i nästa år blir det ta en nu start. Om jag slipper in till skolan jag vill, så kommer jag få en helt omändrat liv. Jag kommer flytta, kommer få nya vänner och få göra det jag älskar mest här i världen. Hoppas det ska funka. Jag vill verkligen dit. Men det återstår att se.

(bilderna från avslutningen igår)



hinner inte

uppdaterar inget mera idag heller. har inte tid. från morgonen var det min avslutning, sen studentfest och nu snart till en kompis. imr bloggar jag.



Avslutning imorgon!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!